Nė vienas nepaliktas vienas

Kad ir kaip dabar sunku, tu esi ne vienas!
„Jaunimo linija“ laukia kasdien visą parą – paskambink ar parašyk!

Atsiliepimai

Šiandien ką tik užbaigiau dviejų valandų pokalbį su labai nuostabia savanore, ji buvo tokia palaikanti, išklausė mane, pabuvo šalia ir manau, kad ji pašaukta padėti žmonėms. Tai buvo kažkas nuostabaus! Niekada gyvenime nesutikau tokios savanorės. Ji labai ypatinga ir tik ji lėmė mano likimą. Ir supratau, kad dėl tokių žmonių, kaip jį, reikia stengtis gyventi  - bent pabandyti! Ačiū jai labai ir tikrai ją labai stipriai apkabinu ir turbūt jausčiausi kaip mamos glėby ❤️
2024 04 22
Sveiki, norėčiau padėkoti už jūsų darbą ir už jūsų kantrybę bei palinkėti stiprios sveikatos! Ačiū, kad išklausėte, tikrai padėjo.
2024 04 15
Pradėjau pokalbį su savanoriu, deja, netyčia išėjau taip ir nespėjus atsisveikinti ir padėkoti! Labai tikiuosi, kad gausite šią mano padėką už Jūsų nuostabią tarnystę, kad atidžiai išklaustėte ir patarėte. Ačiū!
2024 03 12
Kreipiausi, nes buvau pasiruošus bandyti atimti sau gyvybę, tačiau pokalbis labai padėjo susidėlioti keletą dalykų į lentynėles, už ką esu labai dėkinga. Nusprendžiau išmiegoti tą jausmą, nepriimti skubotų sprendimų, kuriuos esu linkusi priimti, Savanorei didelįs ačiū — :) Tu man labai padėjai susidėlioti mintis, ačiū kad palaikai mane. Jūsų dėka dar daviau sau vieną dieną būti ir nepasiduoti. Ačiū visiems savanoriams, jų dėka turime kam rašyti ačiū 🌺
2024 02 18
Po pokalbio jaučiuosi ramesnė, ne tokia vieniša. Padrąsinote toliau ieškoti pagalbos ir atjautos sau. Ilgai nedrįsau skambinti "Jaunimo linijai", tačiau veltui, pokalbis labai padėjo. Jūsų darbas be galo svarbus.
2024 01 18

Aktualu

2024-04-29
Naujienos

Perdėtas pozityvumas gali turėti neigiamų pasekmių

2024-03-05
Naujienos

Prisidėkite prie „Jaunimo linijos” misijos – tai nieko nekainuoja

2024-02-15
Naujienos

2023-ieji „Jaunimo linijai” buvo labai geri metai!

Emocinė parama

Jei šiuo metu tau sunku, paskambink į „Jaunimo liniją“. Savanoris laukia tavo skambučio kasdien visą parą 365 dienas per metus. Papasakok, kaip jautiesi, kas tau dabar svarbu. Mes nevertinsime, nesmerksime, nedalinsime patarimų. Tiesiog išklausysime. Viskas, ką papasakosi, liks tarp tavęs ir „Jaunimo linijos“. Tavo telefono numerio nematome, pokalbių neįrašinėjame.

Skambučio laukiame nemokamu telefonu 0 800 28 888.

Nemėgsti skambinti? Parašyk „chat“ žinutę. Savanoriai budi kasdien nuo 18 iki 24 val.

Jei tau sunku

Gyvenimas nėra tik tiesi linija ir visko nutinka. Visiems. Gyvenimas būna įvairus. Jauniems žmonėms bangos gali būti didesnės, nes trūksta žinių, kaip išbūti.

Kaip padėti sau?

Kaip padėti draugui?

Jei kyla mintys apie savižudybę

Mitai apie savižudybę

Savanoriauk ir padėk

Emocinę paramą „Jaunimo linijoje“ teikia savanoriai – telefonu bei internetiniais pokalbiai (angl. chat). Nuoširdus pokalbis ar susirašinėjimas gali tapti lūžio tašku ir paskatinti sunkioje situacijoje rinktis gyvenimą. Tam nereikia specialaus išsilavinimo ar darbo patirties. Svarbiausia – nuoširdus noras padėti, mokėjimas įsijausti ir išklausyti.

Būdamas emocinės paramos savanoriu geriau suprasi kitus, pagerinsi bendravimo įgūdžius, labiau pažinsi save ir įgysi vertingos gyvenimiškos patirties.
Projektiniai savanoriai organizuoja įvairius renginius ir veiklas, padeda dizaino, programavimo ar kitais darbais. Tai kūrybiška ir atvira veikla, leidžianti įgyvendinti tavo idėjas ir iniciatyvas.

Mumis tiki

Simona Cymbaliukaitė

Turinio kūrėja
„Kai ankstyvoje paauglystėje susidūriau su dideliais psichologiniais sunkumais ir jau prarasta viltimi bandyti ir stengtis iš to kapstytis, labiausiai padėjęs dalykas buvo žinojimas, kad esu ne viena. Nors tuo metu nežinojau, kad galiu kreiptis į „Jaunimo Liniją“ ir mano išgyvenimus išklausė artimieji, tikiu, kad „Jaunimo Linija“ yra tas visiems prienamas žmogiškas ryšys, į kurį gali kreiptis, kad nebūtum vienas su visais savo sunkumais ir išgyvenimais.”

Ugnė Rutkauskienė

Tinklaraštininkė
„Jaunimo linija, mano suvokimu, gali būti tuo reikalingu šiaudu, kuris, kai tave daužo ir skandina gyvenimo upė, padeda išbūti dar vieną dieną. O gal savaitę, kurios metu gali atrasti resursų gyventi toliau ir mokytis plaukti, kad ta upė nebeatrodytų tokia srauni ir baisi. Ir šiaip - žinojimas, kad yra pasaulyje žmonių, kurie išklauso ir nori tau padėti, nesvarbu, kokia baisi situacija, gali nuo krūtinės patį sunkiausią akmenį nuridenti. Todėl ir noriu prisidėti prie „Jaunimo linijos” veiklos, man atrodo jie būtent tai ir daro.”

Lina Survila

Video tinklaraštininkė
„Palaikau ir džiaugiuosi „Jaunimo linijos" veikla bei joje savanariaujančiais žmonėmis. Jie visa ko pagrindas - dovanoti savo laiką kitam - neįkainojama. Pokytis prasideda nuo mažų didelių dalykų, kurie kartais prasideda paskambinus į „Jaunimo liniją". Ačiū!”

Migloko

Dainininkė
„Man atrodo, kad svarbu išreikšti palaikymą jaunimui, nes jaučiu kaip sunku augti ir bręsti karo akivaizdoje...Aš tai pat buvau paauglė ir esu dėkinga už kiekvieną pokalbį, kiekvieną palaikomąjį žodį visiems, kas tuo metu man padėjo augti ir savimi tikėti.”

Vita Žiba

Komikė
„Manau,kad „Jaunimo linija“ yra pirmosios pagalbos skambutis, kai suserga mintys. Čia dirba žmonės, kurie žino, kaip suteikti tą pirmąją pagalbą, kurios reikia ištikus krizei. Noriu, kad kuo daugiau žmonių žinotų, kad gali čia laisvai kreiptis pagalbos.”

Vita Murėnaitė

Kulinarė
„Čia ne šiaip telefono numeris ar gražūs pažadai apie emocinę pagalbą - čia tikri žmonės, su tikrais išgyvenimais, tikromis problemomis ir skauduliais, o kitame laido gale dirba taip pat nuostabūs, apmokyti ir padėti, sunkią dieną sutikusiems, pasiruošę žmonės. Džiaugiuosi galėdama būti tokios nuostabios organizacijos ambasadore, mat buvimas jos dalimi ir mane pačią skatina būti socialiai atsakinga, tolerantiška ir geraširdiška.”

Antanas Sadauskas

Komikas
„Jaunimo linija” yra viena žinomiausių skubią psichologinę pagalbą teikiančių organizacijų. Tai reiškia, jog ji susiduria su didžiuliu krūviu, nuolatiniu finansavimo ieškojimu ir su kasdieniais iššūkiais. Nepaisant to, „Jaunimo linija” stovi emocinės pagalbos priešakinėse linijose – ir aš asmeniškai pažįstu kelis žmones, kuriems ji išgelbėjo gyvybes.”

Ieva Mackevičienė

Nuomonės formuotoja
„Manau, kad tokios organizacijos kaip „Jaunimo linija“, padeda sujungti ir tapti trūkstama detale tarp paauglių ir suaugusiųjų pasaulio. Kalbėti ir padėti vaikams ir jaunimui, kai jie jaučiasi neišgirsti, kai jiems sunku, ir turėti galimybę suteikti saugumo jausmą – būti matomam ir išgirstam – skambinančiajam gali reikšti šviesesnį rytojų, tvirtesnį pagrindą po kojomis, kai rodos, šiandien viskas slysta iš po kojų. Džiaugiuosi galėdama prisijungti prie šios iniciatyvos ir tapti „Jaunimo linijos“ ambasadore."

Dominykas Vaitiekūnas

Aktorius, atlikėjas
„Man atrodo, kad antras pagal svarbumą šiame pasaulyje dalykas po gravitacijos, yra žmogaus ryšys su kitu žmogumi. Toks ryšys, kuriame esi nesmerkiamas ir gali rasti vilties nebūti vienas. Kad ir labai trumpam, kad ir akimirkai. Todėl man atrodo, kad „Jaunimo linijos” misija yra labai svarbi ir man norisi būti to dalimi.“

Rėmėjai